STAGE WEEKOVERZICHT

WEEK 10

In week 10 heb ik mijn eind presentatie gehouden en deze is goed gekeurd.


 

WEEK 9

In week  9 heb ik voornamelijk telefoon opgenomen en achter de balie gezetten.


WEEK 8

Ik ben deze week begonnen met het ordenen van de kleurpanelen  van SCHMIDT. De kleuren wit tot en met zwart stonden allemaal door elkaar. Nu liggen alle kleuren wee bij elkaar.

Voor de rest heb ik veel geholpen met het wegsteken van orde bevestigingen van de klanten, het maken van klanten mapjes en het wegsteken van klanten die afgerond zijn, naar het archief brengen .


WEEK 7

In deze week heb ik de witte proefstukken op volgorde en soort bij soort gelegd. Ook kon ze gelijk even schoonmaken, dat ze er weer goed uitzagen om te verkopen.

Donderdag ben ik wezen kijken hoe een keuken geplaatst word, hier ben ik niet lang geweest want we hoefden alleen een schouw te leveren, daarna kon de man de montage weer verder met zijn werk. De keuken is van het merk SCHMIDT, als ik het goed heb begrepen is dat een Duits bedrijf.

Nadat we de schouw bij de klant hadden bezorgt gingen we een schouw bij ons zelf bezorgen, deze zou mijn vader dan zelf monteren. Het was een hele klus omdat er voor de afzuiging die in de schouw kwam te zitten  bijna geen ruimte was om te bevestigen. dus moest avonds mijn stagebegeleider nog langs komen om te kijken hoe dat opgelost kon worden wat het moest ook wel klaar omdat de stukadoor de volgende dag kwam om de muren te stuken. Onder de schouw horen ook nog zijschotten te zitten alleen het blad dat er straks opkomt is 4 cm hoger en als de zijschoten nu wel geplaatsten werden dan kwam de linker midden op de kookplaat te staan die er nu nog in zit.

In middels zit de schouw er in en is de muur gestukt. Ook zijn er in het plafon spotjes gezet. Nu hebben we weer gewoon licht in de keuken. langzamerhand komt het einde steeds dichter in zicht dat de keuken afkomt.


WEEK 6

Ik ben in deze week begonnen met de opdracht voor trends en materialen om 4 verschillende soorten stijlen of richtingen te maken. In het rek achter in de winkel staan allerlei verschillende soorten kast deurtjes en verschillende soorten werkbladen. Ik heb wat soorten bij elkaar gelegd en gekeken wat voor stijlen ik kon maken.

Hier is uitgekomen een landelijk sfeer beeld, gefotografeerd op een oude werkbank met kopjes, stro en een dienblad . Een sfeerbeeld die erg vrouwelijk is. Veel roze en een gezellig vogelhuisje met een bijpassend roze vogeltje. Een moderne zwart/wit sfeerbeeld. Strak en tijdloos. En als laatste heb ik gekozen voor een industrieel sfeerbeeld.  Omdat het industriële steeds populairder word en zelf vind ik het ook een bijzondere stijle richting.

Ook mocht ik een showroom keuken opfleuren. Hij stond er zo als de bovenste, en met de roze artikelen heb ik gedaan. Zelf vind ik het een hele verbetering. Hij is van basic naar lief en vrouwelijk gegaan.

Vrijdags ben ik mee geweest om bij een klant de keuken te bespreken. Wat voor kasten moeten er in komen, welk werkblad moet het worden, wat komt er tegen de muur aan tegen bescherming tijdens het koken zodat de muur niet beschadigt. Ook was hier een architect bij aanwezig. Hij was er bij om haar te adviseren waarvoor ze het beste kunnen kiezen. De klant was al een keer eerder langs gekomen in de winkel en toen had ze al aangegeven dat ze wel graag een gele tint wilde gebruiken omdat dat ook veel voorkam in haar interieur. De klant en de architect komen samen ook nog een keer samen langs in de zaak om te kijken wat de architect er van vind en wat de architect aan de klant aan beveelt. In de zaak kunnen ze wat meer zien.  We konden natuurlijk niet alles meenemen.


WEEK 5

In deze week ben ik begonnen met het helpen van Ria om de administratie op orde te krijgen. Zoals de ordebevestigingen bij de juiste klant doen en mapjes maken van nieuwe klanten.

Wij zelf zouden onze keuken hier ook kopen. alleen moet er nog een plaat uitgezocht worden  die beschermt tegen op spattingen  van het koken. Die taak kreeg ik toegewezen van mijn ouders om eens een plaat uit te zoeken die bij de kastjes, het werkblad en bij de grepen paste.  Eerst vroeg ik aan een medewerker of hij voorbij even kan kijken welk blad en welke kast kleur we ook alweer hadden. Toen heb ik de proefstukjes bij elkaar gelegd en gekeken wat er hier het beste bij past. Eerst had ik een lichte uitgezocht die ongeveer overheen kwam met het blad alleen dit paste niet bij elkaar wat het leek niet goed genoeg op elkaar dus heb ik een donkere er bij gepakt die niet overeen kwam en dat leek al een stuk beter.

de keuken die hier boven te zien in is één van de verkochte showroom keukens. Ze vroegen mij hier om eens wat te verzinnen wat daar dan kon komen te staan. Ik vroeg of de zelfde vorm er moest komen te staan of dat er een andere vorm moest komen. Het moest de zelfde vorm worden met een donker blad en lichte houten deuren en lades. Ik had dan bedacht als het een donker blad moet worden kan daar Pitt Cooking in. Dat betekend dat je de kookpitten (gas of inductie) in de plaat zijn verwerkt. Als je dan een zwarte plaat hebt dan vallen die zwarte pitten van de inductie niet op. Ook had ik bedacht dat er spoelbak moest in komen die de zelfde kleur moest hebben als het blad. Als afzuiging heb ik gekozen voor een afzuiging die in het werkblad verwerkt zit. Die komt omhoog als je begint met koken.

BRON: I-COOKING POGGENPOHL UW-KEUKEN MIELE


WEEK 4

In week 4 heb ik maandags het andere filiaal bezocht. Daar is het bedrijf waar ik nu stage loop begonnen. Nu zit daar een filiaal waar je goedkopere keukens kan kopen met een maximaal bedrag van ongeveer €8.000,-. Deze keukens bieden minder kwaliteit een goedkopere apparaten aan.  Ook zijn de keukens die daar staan strakker en modernere als het gaat om de uitstraling.

stage magazijn verbouwing

Donderdags heb ik een opdracht gekregen van mijn stage begeleider. Een stuk van het magazijn word er bij gebouwd om de showroom groter te maken. Hij gaf me de opdracht hoe ik dat daar dan neer zou zetten.


WEEK 3

IMG_1450.JPG

In de derde week van mijn stage heb ik voornamelijk de telefoon opgenomen en doorverbonden. Maandags ben ik begonnen met het helpen van de administratie op orde brengen van alle ordebevestigingen bij de goede klant leggen.

Ook ben ik bijna klaar met alle opdrachten, moet ze nog bespreken samen met mijn stagebegeleider en dan heb ik bijna alles klaar. Ik heb ook even meegeholpen met het uitladen van een nieuw keuken voor in de showroom. Ook maak ik elke dag dat ik bij het bedrijf stage loop, de tafel op waar al het personeel dan gezamenlijk zit te lunchen.

Voor het ontwerpen van de etalage wat ik daar in zou plaatsen heb ik dit bedacht. Ik moet het nog wel even kleur geven


WEEK 2

In mijn tweede week van stage ben ik begonnen met het in orde maken van de boekhouding. Toen heb ik de papieren bij de juiste klant gelegd bij het juiste jaar. Deze week ben ik ook ver gekomen met het maken van mijn opdrachten. Het retailconsept is al bijna helemaal klaar en de opdracht kleurvormgeving ben ik ook al mooi mee opgeschoten

De keuken die je hier boven ziet heb ik bedacht voor in de etalage. Waarom ik voor dit ontwerp heb gekozen is omdat ze hier eigenlijk wel van allerlei soorten stylen maar eigenlijk niet een echte industriële keuken. Ik ben nog van plan om heb ook nog te gaan tekenen, maar voor eerst heb ik hem van boven af gemaakt met behulp van Vactorworks. Omdat ik nog wat extra tijd had, heb ik ook even snel een woonkamer bij gemaakt.

Ook heb ik verkoopbordjes gemaakt voor de keukens die uit de showroom gaan. Ik moest het merk van de keukens er opzetten en een kleine beschrijving er bij zetten Een van de keukens is ook al verkocht


WEEK 1

In de eerste week van m’n stage heb de eerste dag heb ik me voorgesteld en heb ik voornamelijk meegekeken hoe het bij de balie gaat, hoe verwelkom je mensen. ook heb ik gekeken hoe hier de bestellingen werden nagekeken of het allemaal klopte. ook ben ik mee geweest om bij mensen thuis te kijken, daar hebben we de maten opgemeten om te controleren of de maten werkelijk klopte. In deze week heb ik goed kunnen werken aan mijn stage opdrachten, hier ben ik een heel end mee veder gekomen.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s