RETAIL CONCEPT

Retailconcept Bedrijf

ANALYSEREN RETAILCONCEPT

PRODUCT: Bij Odink verkopen ze keukens in allerlei soorten en maten. Je kan een landelijke keuken kopen maar ook een moderne keuken kopen. de apparaten komen van allerlei soorten merken. NEFF, SIEMENS, PELGRIM, BOSCH. Voorbeelden van keuken merken zelf zijn: SCHMIDT, PUNTO, BONTEMPI en BRIBUS. De keukens zelf zijn van voornamelijk PUNTO en SCHMIDT

PRIJS: De prijzen kunnen heel erg verschillen. Als je voor een keuken gaat met dure apparaten, dure deurtjes, en een duur blad, word het bedrag al snel erg hoog. maar je kunt ook kiezen voor een keuken die alleen de basis middelen hebben zoals een spoelbak, kookplaat, magnetron, dan kan het ook een goedkope keuken worden, de prijzen zijn dus heel erg verschillend.

PLAATS: Odink keukens zit gevestigd in Tynaarlo aan de Vriezerweg 6. De winkel is redelijk groot, Het bedrijf heeft een eigen pakeer terrein en zit gevestigd op een industrieterrein aan de weg, vlag naast de snelweg. Ook heeft het bedrijf nog een tweede filiaal. Die zit gevestigd  op de industrieweg 4 in Tynaarlo.

PERSONEEL: Het personeel hier is heel erg vriendelijk. Het personeel dat hier in de winkel als verkoper werkt zijn goed gekleed, hebben een overhemd aan met nette schoenen.

PRESENTATIE: De keukens die hier gepresenteerd worden staan hier als showroom modellen. Mensen komen binnen en kijken naar de keukens ter inspiratie. Ook als samen met de klant gekeken word naar wat voor keuken het moet worden loopt het personeel samen met de klanten langs de keukens om een voorbeeld te laten zien van bijvoorbeeld de koopplaat van NEFF en de kookplaat van PELGRIM.

PROMOTIE: Het bedrijf heeft een eigen website, een Facebook-pagina, een twitter account en een Pintrest-account. Ook heeft het bedrijf wel eens een advertentie in de krant of zit er zelf een folder van het bedrijf bij de post.

WIE ZIJN JE KLANTEN

img_1313

De klanten die hier voornamelijk komen zijn mensen die boven de 40 zijn die een nieuwe keuken willen kopen omdat ze bijvoorbeeld een nieuw huis laten bouwen of omdat ze gewoon een nieuwe keuken in hun bestaande huis willen hebben. Waarom ik denk dat hier voornamelijk mensen komen die boven de 40 is omdat deze mensen het geld er voor opzij kunnen leggen voor een goede keuken van beter kwaliteit. Mensen van ongeveer 20-30 jaar die net gaan samen wonen kunnen het geld beter besteden in het kopen van echt nodige dingen . Als deze mensen tussen de 20-30 een toch wel een nieuwe keuken willen kopen kunnen ze hem ook kopen bij de Ikea of bij OK keukens die een keuken goedkoper aan kan bieden.

Mensen hoeven hier niet alleen te komen als ze een gehele nieuwe keuken willen kopen. ook kan je hier een artikel vervangen bijvoorbeeld een gewone water kraan door een quooker of informatie willen hebben over een artikel. of als mensen een uitbreiding van hun keuken willen hebben. bijvoorbeeld een extra aanrecht blad aan hun bestaande aanrecht blad willen bevestigen.

DOELGROEP

Hoe de mensen kennen het bedrijf door dat zij zichzelf promoten door het bedrijf te laten adverteren, door sociaal media te gebruiken, en natuurlijk mond op mond reclame.

De doelgroep die ze hier proberen te bereiken is het midden-segment. Mensen die opzoek zijn naar een nieuwe keuken of een gedeeld aan de keuken willen aanpassen.

Als de mensen hier binnen komen worden ze vriendelijk begroet. dan kijken ze eerst wat rond of komen naar de balie omdat de klanten een afspraak hebben. Als het druk en de klanten kunnen niet gelijk geholpen worden zonder afspraak dan kunnen de klanten een afspraak maken en dan kunnen ze bij die afspraak wel geholpen worden. De meeste mensen hier al snel 2 – 2,5 uur zitten is het wel verstandig om op afspraak te komen.

Als het verkoop proces er op zit en de keuken is geplaatst maar er is achter af iets niet in orde dan kan je hier terug komen en dan gaat het bedrijf kijken wat er aan gedaan kan worden. Bijvoorbeeld als er bij de plaatsing van de keuken een hoek van het aanrecht afbreekt dan zorgen zij dat er een nieuw aanrechtblad komt. Je hebt hier 5 jaar garantie op de keuken die je hier hebt gekocht

Advertenties