KLEURVORMGEVING

KLEURVORMGEVING PDF

HET KLEURGEBRUIK

img_1323

Op het logo van het bedrijf hebben ze de kleuren geel, wit en zwart gebruikt. Als je kijkt naar de binnen kant van het bedrijf hebben ze gekozen voor een neutrale kleuren. Op de vloer ligt er voor een deel tegels en voor een deel een pakket vloer. Op het plafon zit een systeemplafond en een klein gedeelte beton. Hier voor zal het bedrijf vast bewust voor hebben gekozen omdat anders het dak an de sier boerderij er in zou hebben gepast. Ook geeft dit een mooie en knusse sfeer. De muren zijn voor een groot gedeelte wit. Bij sommige keukens hebben ze er wel voor gekozen om een andere kleur muur te gebruiken. Zo kan je beter een sfeer creëren voor de keuken. Voor de buiten kant is er voor gekozen om het bedrijf ook zo neutraal te houden. door alleen gebruik te maken van de kleur die ook in het logo zit, geel. ook zal dit zo zijn omdat er nog meer bedrijven in het gebouw gevestigd zitten.


DE EFFECTEN VAN KLEUR

Doordat het plafond en de muren wit zijn lijkt de ruimt erg licht en heel erg open. Omdat je aan de voorkant van gebouw allemaal ramen geplaatst zijn, komt er veel dag licht naar binnen. Dit geeft een ook een ruimtelijk gevoel. De kleur geel die in het logo zit komt eigen lijkt niet terug in het interieur van de winkel. De winkel heeft een rustige en moderne uitstralen.

Kenmerken geel: focus en concentratie, zelfvertrouwen, gezond zelfbeeld en gezonde eigenwaarde, optimisme, positiviteit.

Vermijden bij: sarcastische gedachten en opmerkingen, cynisme, te kritische gedachten, overdosering aan kennis, zelfoverschatting.


EIGEN ONTWERP STIJLKAMER

fullsizeoutput_533

fullsizeoutput_5fbstage magazijn verbouwing kopie v2017

Ik mocht in deze keuken nieuwe accessoires toevoegen. Ook staat deze showroom keuken te koop en moet er aantrekkelijk uitzien als hij verkocht moet worden. Alles wat er eerst in stond gaf een neutrale look. Maar de keuken  is zelf ook wel erg neutraal als je kijkt naar de kastdeurtjes. daarom heb ik er wat kleur aan toe gevoegd zodat hij er wat meer uitspringt en meer opvalt.

Advertenties